+421 918 182 189
pon - pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
odgovorit ćemo u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Uštedjeli smo inženjerskoj tvrtki 500.000 CZK

Magnetski separatori su uređaji koji koriste magnetsko polje za uklanjanje magnetskih nečistoća iz različitih materijala. Ovi separatori igraju ključnu ulogu u uklanjanju neželjenih čestica, ne samo iz tvari kao što su rashladne tekućine, već i iz raznih specifičnih materijala, uključujući čokoladu ili brašno.

U srcu svakog separatora obično pulsira neodimijski magnet, koji je jedan od najjačih magneta dostupnih na tržištu. No, možemo naići i na separatore u čijem se središtu nalaze feritni ili SmCo magneti. Ovi inovativni alati nalaze primjenu u različitim industrijskim područjima. Uglavnom se koriste u prehrambenoj industriji, industriji papira, recikliranju, vađenju minerala, automobilskoj industriji, farmaceutskoj i kemijskoj industriji, te u mnogim drugim industrijama u kojima imaju važnu ulogu.

Uštedjeli smo inženjerskoj tvrtki 500.000 CZK godišnje

Zamislite tvrtku koja se bavi proizvodnjom motora i prijenosa, gdje je precizna proizvodnja ključna. Prethodno je tvrtka trošila značajnu količinu novca na nove alate i oštrice alata za rezanje, zbog trošenja uzrokovanog metalnim mikročesticama u emulziji. Ove mikročestice mogu oštetiti rubove alata i dovesti do brzog trošenja.

Situacija se iz temelja promijenila ugradnjom magnetskih separatora. Magnetski separatori učinkovito uklanjaju metalne nečistoće iz radnih emulzija, što produljuje vijek trajanja alata za obradu. Rezultat je bio smanjenje godišnjih troškova, što je u konačnici značilo uštedu veću od 500.000 CZK godišnje.

Kakva je raspodjela magnetskih separatora?

Klasifikacija magnetskih separatora temelji se na prirodi materijala koji prolazi kroz separator i koji se naknadno čisti. Možemo ih podijeliti na separatore za rastresite tvari ili smjese i separatore za tekućine i polutekućine. Rasuti materijali uključuju, na primjer, brašno, šećer ili žitarice. S druge strane, u kategoriju tekućina i polutekućina ubrajamo npr. čokoladu, kečap ili rashladne emulzije.

Drugi aspekt podjele separatora u različite kategorije je način na koji se separatorima rukuje i čisti. Uvijek je potrebno očistiti magnete od zarobljenih metalnih čestica i vrlo je važno ovu radnju provoditi redovito. Ove se radnje mogu odvijati automatski ili ručno, što ovisi o specifičnoj vrsti separatora.

Korištenje magnetskih separatora ima nekoliko prednosti. Prvo, osiguravaju čistoću proizvoda, što je ključno za ispunjavanje pravnih standarda uz zaštitu potrošača. U području inženjerstva ovi se uređaji također koriste za čišćenje tekućina tijekom proizvodnog procesa. Zahvaljujući njima, tvrtke mogu smanjiti troškove usluga, jer su čiste tekućine nježnije za proizvodne tehnologije.

U svijetu strojarstva i industrijske proizvodnje svake se godine tisuće kruna bacaju na rezervne dijelove, servis i nove alate zbog jedne male stvari - metalnih čestica i prljavštine u radnim emulzijama. Srećom, postoji rješenje koje može dramatično povećati profitabilnost: magnetski separator.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram