Magnetski separator tekućih smjesa sa automatskim čišćenjemMagnetski separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća pri protoku tekućih supstancija. Opremljen je veoma jakim permanentnim magnetima da ne bi došlo do povlačenja magnetskih nečistoća protokom tekućine.  Radi se o neodimijskim-NdFeB magnetima, koji imaju višestruku magnetsku indukciju (magnetsku snagu) od klasičnih, feritnih magneta koje ne bi mogle da održe uhvaćene magnetske nečistoće.

Magnetski separator tekućih smjesa sa automatskim čišćenjemUobičajeno proizvodimo ulazni i izlazni promjer 50, 100, 150 i 250 mm (250 mm samo u izvedbi sa automatskim čišćenjem). Magnetski separator je takodjer moguće isporučiti u dvoslojnoj izvedbi za zagrijevanje unutarnjeg kućišta (separacija napr. iz čokolade).

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Automatsko čišćenje separatora

Nakon pokretanja automatskog procesa čišćenja dolazi do povlačenja magnetskih jezgara iz cijevi od nerdjajućeg čelika u gornji dio magnetskog separatora, voda za ispiranje potpuno uklanja uhvaćene magnetne nečistoće i one se ispuštaju iz separatora kroz ventil u donjem djelu. Prije početka procesa čišćenja, moguće je koristiti drugi ventil kojim ispuštate ostatke materijala koji ostaju  u tijelu magnetskog separatora prije čišćenja.

Magnetski separator je kontroliran od strane pneumatskih komponenti FESTO, a proces čišćenja je kontroliran od strane programskog automata  PLC - SIEMENS.

Materijal teče kroz separator

Separator hvata magnetske nečistoće

Materijal teče kroz obilazni vod (by pass)

Separator se čisti

Separacijski spremnik – dvostupanjska separacija iz tekućih smjesa

Sekundarna separacija metalnih nečistoća odstranjenih protočnim separatorom sa automatskim čištenjem.

Tijek separacije u separacijskom spremniku

Magnetski separator sa automatskim čištenjem odstranjuje metalne nečistoće iz tekućine. Tijekom automatskog ciklusa čištenja se ove nečistoće ispiru vodom ili bilo kojim drugim medijem. Ova tekućina za ispiranje se skupa sa uhićenim metalima ispušta u separacijski spremnik (na slici crvena obskrba).

Schema separacijskog spremnika

U gornjem dijelu separcijskog spremnika (crveno) se nalazi magnetski valjak. Preko ovog magnetskog valjka protječe tekućina za ispiranje u donji dio posude (zeleno). Magnetski valjak uhićuje metale i cilindar iz njih istiskuje ostatke tekućine. To čini separisane metale takoreći suhim i sakupljaju se u priloženom spremniku (siv spremnik).

Velika prednost ovog tehničkog rješenja je to što se iz donjeg dijela spremnika tekućina za ispiranje ponovno koristi za ispiranje sepratora. Stoga je to zatvoreni sustav sa minimalnim gubicima tekućine za ispiranje. Dopunjavanje ili kompletna zamjena tekućine za ispiranje je samo povremeno, što dovodi do uštede i smanjuje potrebu za dodatnim osobljem.

Gdje koristiti separacijski spremnik?

Svuda gdje nije moguće koristiti tekućinu za ispiranje, kontaminiranu odstranjenim nečistoćama puštati izravno u kanalizaciju.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Prednosti sepraracijskog spremnika

  • visoka učinkovitost magnetske separacije
  • zatvoreni krug sekundarne separacije – seprator se čisti stalno istom tekućinom za ispiranje (voda, ulje ili emulzija), što smanjuje njegove gubitke. Tekućina se mijenja samo povremeno prema stupnju njezinog prljanja i frekvence čištenja separatora.
  • niski troškovi za likvidaciju uhićenih nečistoća (zbrinjavaju se samo metalne nečistoće, nikako tekućina za ispiranje)
  • minimalno ekološko opterećenje
  • bez neophodnosti radne snage
  • lako ćete vidjeti koliko je magnetskih nečistoća odstranjeno separatorom

 

Separation vessel function

Suhi separisani metali u separacijskom spremniku

Magnetski valjak uhićuje metale i cilindar iz njih istiskuje ostatak tekućine.