Povlačni rotacijski magnetski separator (MSVR)

Povlačni rotacijski magnetski separatorRotacijski magnetski separator se sastoji od magnetskih povlačnih cijevi koje se nalaze u konstrukciji ormarića zakončene prirubnicama. Komponenta s magnetskim cijevima je smještena na vratilu koje ima elektromotorni pogon (400 V). Tijekom separacije se magnetne cijevi kontinuirano okreću, pa se rizik od oštećenja smanjuje, a takodjer se i snižava rizik od začepljenja separatora manje praškastim materijalom. Površinska obrada separatora je pjeskarena (uz doplatu postoji mogućnost isporuke u uglančanoj izvedbi).

Magnetski separator je zakončen kvadratnim prirubnicama. U mogućnosti smo udovoljiti Vašim zahtjevima po ulaznim/izlaznim dimenzijama i različitim vrstama finaliziranja.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Prednosti separatora

  • Vrlo visoka učinkovitost separacije.
  • Proizveden je od nerdjajućeg čelika 1.4301.
  • Rotacijske cijevi imaju elektromotorni pogon.
  • Niži rizik od oštećenja cijevi abrazivnim materijalima.
  • Mogućnost mijenjanja brzine rotacije magnetskih cijevi.

Kakve materijale razdjeljuje?

  • Praškaste i manje prolazne materijale
  • Materijale podložne taloženju
  • Abrazivne materijale

Konstrukcija rotacijskog separatoru

Magneti su umjetnuti u kućištu od nerdjajućeg čelika i tako su zaštićeni od oštećenja i njihovo čišćenje je vrlo lahko i brzo. Magnetne cijevi se nalaze na rotacijskom vratilu na elektromogorni pogon. Moguće je mijenjati brzinu rotacije magnetskih cijevi na temelju vrste i količine separisanog materijala.

Rotacijske magnetne cijevi

Magnetni separator je opremljen jakim neodijskim NdFeB magnetima magnetne indukcije 10 400 G (po zahtjevu kupca je mogućee upotrebiti magnete sa magnetskom indukcijom više od 14 000 G). Promjer (prečnik) magneta je 30 mm, debljina povlačeće cijevi 30 mm, debljina zida cijevi je oko 0,7 mm. Cijeli uredjaj je kompletno izradjen od nerdjajućeg čelika 1.4301.

Čišćenje magnetnog separatora

Odstranjenje uhvaćnih metalnih nečistoća je vrlo jednostavno. Nakon skidanja spajalica, izvade se magnetne cijevi iz tijela separatora. Poslije toga se otvore se vratašca i fiksiraju se u tom položaju sigurnosnim čepom.Na magnetne cijevi se stavi odpadni kontejner i onda se izvuku cijevi iz magnetskih jezgara pa metali sami odpadnu u otpadni kontejner i magnetski separator je očišćen.