Samočisteći magnetski separator iznad pokretne trake (MS F)

Samočisteći magnetski separator iznad pokretne trakeOvaj separator služi za separaciju osobito većih metalnih magnetskih nečistoća iz lako propustljivih smjesa transportiranih na pokretnoj traci. Ve inom je iznad transportne trake smješten s vodoravnim okretanjem za 90 ° ili iznad valjka za iznošenje (videti crteže). Uhvaćene magnetske nečistoće su izbacivane na stranu, pomoću trake koja se okreće oko magneta.

Magnet iznad pokretne trake možemo na Vaš zahtjev opremiti kontroliranjem silaska remena i kontroliranjem obrtanja remena.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

 

Konstrukcija separatora iznad pokretne trake

Prilikom konstrukcije separatora smo upotrijebili naša dugoročna iskustva sa proizvodnjom magnetskih separatora. Vodili smo računa uglavnom za visok učinak separacije (snagu i domet magnetskog polja), otpornost separatora i u najtežim uvjetima i na njegovu pouzdanost.

Ovaj separator je proizveden na vrhunskim CNC strojevima i korištene su komponente svjetskih proizvodjača. Na primjer ležajevi SKF, pogon Nord i pužasti mjenjač univerzal - u slučaju interesa opremljen mjenjačem Nord. U cjelini je separator proizveden tako da bi bio otporan i u teškim uvjetima (na primjer u velikoj prašini). Svi ležajevi su savršeno zaštićeni.

Koliko je učinkovit magnet iznad prijenosnika

 

Samočisteći magnetski separator iznad pokretne trake (MS F EKO) - EKOnomični

Samočisteći magnetski separator iznad pokretne trakeEkonomična varijanta gore spomenutog separatora. Kod ovog separatora su takodjer uhvaćene nečistoće izbacivane pomoću trake koja se okreće oko magneta.

Ovaj separator, koji je u izvedbi EKO, je opremljen pogonom Nord. Upotrebljeni su uobičajeni ležajevi. Takodjer tijelo separatora nije tako temeljito pokriveno kao kod tipa MS F. Oba tipa separatora proizvodimo u različitim veličinama tako da ih je moguće instalirati iznad pokretnih traka različite širine.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Usporedba magnetskih separatora MS F  i  MS F EKO

Osobine Separátor MS F Separátor MS F EKO
Separator sa automatskim čišćenjem ano ano
Mogućnost instalacije okomito i paralelno u odnosu na pokretnu traku ano ano
Visoka učinkovitost separacije ano ano
Pogon NORD ano ano
Ležajevi SKF Standardni ležajevi
Uporaba i u veoma prašnjavoj sredini ano Ne preporučujemo
Pokrivanje tijela separatora ano ne
Mogućnost opremljivanja brojačem okretanja ano ne
Mogućnost kontroliranja silaska sa trake ano ne

Koristan prijedlog za Vas – još učinkovitija separacija metala na pokretnoj traci

Lociranje magnetske separatora iznad pokretne trake

Tjekom separacije metala iz višeg sloja materijala na pokretnoj traci preporučujemo zbog maksimalne učinkovitosti separacije upotrijebiti osim magnetske ploče (1)  ili separator iznad pokretne trake takodjer i magnetski valjak (2), koji separira metale iz donjeg dijela sloja.