+421 918 182 189
pon - pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
odgovorit ćemo u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Separator u poduzeću za proizvodnju ležajeva

U industrijskim i proizvodnim operacijama, održavanje čistoće i kvalitete sirovina i materijala ključno je za osiguravanje neometanog odvijanja proizvodnih procesa i kvalitetnog rezultata. Magnetski separatori su sve važniji dio ovih operacija. U ovom članku ćemo pogledati magnetski separator koji se koristi u tvrtki za proizvodnju ležajeva.

Magnetski separator u tvrtki koja proizvodi ležajeve

Tvrtka specijalizirana za proizvodnju ležajeva kotača susrela se s izazovom koji mnoge industrijske tvrtke dobro poznaju - kako radnu emulziju održati u optimalnom stanju i produžiti joj vijek trajanja. Emulzija za strojnu obradu ključni je medij u procesu proizvodnje ležaja kotača. Međutim, problem je bio u tome što je ova emulzija bila sklona kontaminaciji metalnim česticama. Te metalne čestice potječu iz raznih izvora uključujući sirovine, alate pa čak i same strojeve. Kad su te metalne čestice dospjele u emulziju, uzrokovale su probleme.

Kako bi riješila ovaj problem, tvrtka je odlučila postaviti automatski magnetski separator protoka. Protočni magnetski separator postavljen je u prolaz emulzije i privlačio je metalne čestice dok su prolazile. Uklanjanjem metalnih nečistoća iz emulzije, emulzija je održavana u optimalnom stanju. To mu je značajno produžilo vijek trajanja. Zahvaljujući čistoj emulziji, tvrtka je uspjela značajno smanjiti učestalost zamjene emulzije. To je rezultiralo manjim troškovima nabave novih medija i smanjenim otpadom. Produljenje vijeka trajanja emulzije za 32% imalo je nepogrešiv utjecaj na troškove i učinkovitost proizvodnog procesa. Ne samo da je tvrtka uštedjela novac na troškovima emulzije i alata, već je također povećala kvalitetu svojih proizvoda i smanjila negativan utjecaj na okoliš smanjenjem otpada.

Koja je primarna svrha magnetskog separatora?

  • Zaštita uređaja: Magnetski separatori pomažu u zaštiti strojeva i opreme od oštećenja uzrokovanih metalnim nečistoćama. Metalne čestice mogu uzrokovati trošenje i grebanje površina, što može dovesti do skupih popravaka i zamjena komponenti.
  • Poboljšanje kvalitete proizvoda: U industrijama u kojima je čistoća proizvoda ključna, poput prehrambene ili farmaceutske, magnetski separatori pomažu u uklanjanju metalnih nečistoća, osiguravajući visoku kvalitetu konačnog proizvoda.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram