+421 918 182 189
pon - pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
odgovorit ćemo u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Separator u poduzeću za preradu šećera

U prehrambenoj industriji uporaba separatora igra ključnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i kvalitete prehrambenih proizvoda. Ovi uređaji su dizajnirani za uklanjanje stranih čestica kao što su metali, plastika i staklo sa sastojaka hrane i proizvoda. To smanjuje rizik od kontaminacije i osigurava da je hrana sigurna za konzumaciju. Zahvaljujući separatorima mogu se postići viši standardi higijene u proizvodnim procesima, što je bitno za sprječavanje širenja bolesti i održavanje čistoće prehrambenih proizvoda.

Korištenje suvremenih tehnologija odvajanja u prehrambenoj industriji ne samo da štiti potrošače, već također povećava kvalitetu proizvoda i minimizira proizvodne gubitke. Zahvaljujući tome, prehrambene tvrtke mogu zadovoljiti stroge regulatorne i zakonske zahtjeve.

Magnetski separator u proizvodnji šećera

Također možemo pogledati i druga područja osim automobilskog ili inženjerskog. Pločasti magnetski separator, također poznat kao magnetska lanterna, instaliran u šećeranskoj tvrtki odličan je primjer. U ovom slučaju upravo se ovaj separator pokazao uspješnim u odvajanju kristalnog šećera od neželjenih nečistoća, s obzirom da frakcija šećera doseže dimenzije od 0,6 mm.

Ovaj tip magnetskog separatora je elegantno smješten u cijevi promjera 200 mm i sposoban je obraditi 25 do 30 tona kristalnog šećera u jednom satu. Odvajanje tako finog materijala zahtijevalo je korištenje posebne varijante separatora opremljene najjačim neodimijskim magnetima. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, separator postiže izuzetno visoku magnetsku indukciju od 7500 G, što može zadovoljiti zahtjeve za odvajanje feromagnetskih nečistoća veličine 0,5 mm.

Kako bi se postigla apsolutna čistoća, na kraju cijelog procesa čišćenja postavlja se kutijasti separator opremljen magnetima s ekstremnom magnetskom indukcijom od 18.700 G, što omogućuje učinkovito odvajanje feromagnetskih nečistoća do 1 mikrona.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram